Pozor: od 1. října 2024 najdete naši pražskou pobočku na nové adrese Kaňkova 704/4, 108 00 Praha 10. Těšíme se na vás.

28.05.2024

Výměna střešního okna u auta

blog-picture

Střešní okno je luxusním prvkem mnoha moderních aut. Pokud milujete vítr ve vlasech a máte vůz vybavený touto libůstkou, víte, o čem mluvíme. Ale i střešní okno může časem potřebovat údržbu nebo dokonce výměnu. V tomto článku vám o tom řekneme více.

Nejčastější důvody pro výměnu střešního okna

Mezi nejčastější důvody pro výměnu střešních okének patří samozřejmě mechanické poškození. Praskliny či škrábance může způsobit odskočený kamínek, spadlá větev nebo třeba kroupy. Pak je nutné okno co nejrychleji opravit, aby se na vás nevysypalo. Dalším častým důvodem je opotřebení těsnění, které může vést k zatékání vody do vnitřku vozidla. Také selhání mechanických částí, jako je elektrické ovládání nebo otevírání, může způsobit vážný problém.

Pravidelná kontrola střešního okna

Abychom předešli nutnosti předčasné výměny střešního okna, je důležité pravidelně kontrolovat jeho těsnění a celkovou funkčnost. Těsnění by mělo být pružné a bez trhlin, které by mohly umožnit průnik vody. Funkčnost okna lze snadno otestovat jeho otevřením a zavřením, přičemž je třeba sledovat, zda okno hladce klouže po kolejnicích a zda se nezasekává nebo nevydává neobvyklé zvuky. Pravidelná údržba může výrazně prodloužit životnost vašeho střešního okénka. A když se vám něco nezdá, raději se poraďte s odborníky.

Výměna střešního okna

Pokud dojde na nejhorší a okénko je poškozené je na řadě výměna střešního okna, mechaniky nebo těsnění. Ta vám ušetří spoustu nepříjemností – od vysypaného skla po vyplavené auto. Doporučujeme vše se konzultovat s odborníkem, který vám poradí s kompatibilitou a kvalitou dostupných možností. Kvalitní náhradní okno musí splňovat všechny bezpečnostní a technické normy. Po výměně či opravě zkontrolujte krom plynulého otevírání a zavírání také vodotěsnost a funkčnost všech elektrických komponentů.

Pokud máte jakékoliv pochybnosti ohledně stavu vašeho střešního okna nebo potřebujete odbornou pomoc při jeho výměně, neváhejte se na nás obrátit. V Autocentru Kalfas máme 14 let zkušeností v oboru a měníme autoskla u osobních i nákladních aut, autobusů i zemních strojů (traktorů, bagrů). Stačí, když nám jenom zavoláte nebo vyplníte online rezervační formulář.

Potřebujete vyměnit sklo?

Pro nás je to hračka!

Autosklo a pneuservis Kalfas
Kaňkova 704/4, 108 00 Praha 10

otevírací doba

PO - PÁ 8:00 - 17:00


+420 731 151 200

Autosklo a pneuservis Kalfas
Františka Macháčka 1461, 282 01 Český Brod

otevírací doba

PO - PÁ 8:00 - 12:00, 13:00 - 17:00


+420 608 255 141